Ponovno pozivamo dijake šole, da se odzovete na natečaj Podnebna nevtralnost, ki ga organiziramo v okviru mednarodnega projekta TRIO, THREE4CLIMATE.

Natečaj organiziramo v okviru mednarodnega projekta TRIO, Think European Act Local, v katerem sodelujejo učenci in dijaki dveh šol iz Nemčije, Portugalske in Slovenije. Nagrajenci natečaja se izbirajo znotraj posamezne šole. Vsak udeleženec natečaja prejme praktično nagrado, glavna nagrada je za zdaj še skrivnost.

Namen natečaja:

Kako si predstavljaš svoj kraj, mesta po Evropi, svetu, družbo … leta 2050?  Kakšno bo okolje čez 30 let? Nariši, opiši, spesni, predstavi v stripu, izdelaj maketo … svoje vizije podnebne nevtralnosti v naši prihodnosti. Ali pa svojo vizijo podnebnega kolapsa… Prepusti se domišliji in ustvarjaj!

Dijaki lahko na natečaju sodelujete individualno, v paru ali kot skupina treh dijakov.

Prispevke pričakujemo najkasneje do 28. februarja 2021, oddane v zaprti kuverti v tajništvo šole, poslane po pošti na naslov III. gimnazija Maribor, Gosposvetska cesta 4, ali  oddane po elektronski pošti na naslov tretja-mb@tretja.si . Prispevki naj bodo ob oddaji označeni z naslovom natečaja.

Vsi prispevki naj bodo naslovljeni (tema izdelka, naslov eseja, risbe, fotografije, filma …) in polno podpisani (tudi, če bo avtorjev več) ter z navedenim razredom, ki ga dijak obiskuje.

Več preberi v letaku: Letak Natečaj podnebne nevtralnosti

Spletna stran: www.tretja.si/trio

 

 

Oznake: