Učim se biti učitelj

III. gimnazija Maribor sodeluje v projektu Učim se biti učitelj, ki ga sofinancirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada, ter Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

S programom v okviru projekta se spodbuja krepitev kompetenc učiteljev, svetovalnih delavcev oziroma vzgojiteljev začetnikov za obdobje šestih mesecev (od 1. 1. 2022 do 30. 6. 2022) na projektnih delovnih mestih: učitelj začetnik brez naziva, vzgojitelj začetnik brez naziva, svetovalni delavec začetnik brez naziva, ki iščejo prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja glede na smer in stopnjo svoje izobrazbe oziroma nimajo ustreznih delovnih izkušenj na področju vzgoje in izobraževanja, ki so zahtevane za pristop k strokovnemu izpitu.

Učiteljica začetnica na III. gimnaziji Maribor svoje naloge izvaja ob podpori tima za uvajanje, sestavljenega iz ravnateljice, izkušene učiteljice in učiteljice začetnice. V času projekta je deležna strokovne, družbene ter osebne podpore.

 

 

Oznake: