Podpis EKO listine III. gimnazije Maribor, 18. februar 2020 (fotografije)

18. 2. 2020 je na naši šoli, v okviru projekta Ekošola kot način življenja, potekal podpis eko listine. S tem smo izpolnili še zadnji korak projekta in si prislužili naziv EKOŠOLA.
Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med učenci in dijaki skozi njihov vzgojni in izobraževalni program. Pri podpisu sta se gospe ravnateljici Mariji Lešer in koordinatorici projekta Andreji Senčar pridružila še predsednica dijaške skupnosti Kaja Pučko in nacionalni koordinator Ekošole magister Gregor Cerar.
S podpisom smo se zavezali, da bomo še naprej spoštovali in upoštevali smernice projekta, razvijali odgovoren odnos do narave in skrbeli za urejenost šole ter njene okolice. Prizadevali si bomo tudi za dobre medsebojne odnose in bomo drug drugemu zgled. Pomembno je, da prispevamo svoj delež k ohranjanju narave in življenju v lepšem ter boljšem jutri. Življenje se tu namreč ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad.
Rudi Kerševan je dejal: “Polet na Mesec je uspel. Polet na Mars tudi. Polet na Zemljo, ki je človeku tako blizu, pa noče uspeti.”

Nuša Pivec, 1. bv

 

Oznake: