Video: Prispevek ob izidu avtorskega albuma ODMEVI 2015-2018 – RTV SLO

Fotografije

S ponosom vas vabimo na predstavitev albuma Odmevi 2015-2018, na katerem je zbranih 12 avtorskih pesmi, ki so rezultat glasbenega ustvarjanja dijakov III. gimnazije v sodelovanju z mentorji in studijem Glas podzemlja v preteklih letih.

Upamo si trditi, da vas bo pestra paleta glasbenih stilov, izjemnih vokalistk in talentiranih mladih glasbenikov navdušila in porušila pričakovanja, ki jih nosi ime “šolski bend” ter vam z iskrenimi besedili, harmonsko-melodično lepoto in odličnim “groove”-om pričarala fantastičen večer.

Več o dejavnosti in skupini:

TRETJA ŠPILA! je glasbena skupina na III. gimnaziji Maribor. Vanjo je vsako leto vključenih okrog 40 dijakov, ki pod mentorstvom kitarista in basista Vida Turice, vokalista Žana Hauptmana in bobnaraja Karla Petrovića nadgrajujejo svoje glasbeno znanje in v okviru šolskih bendov preigravajo pop in rock uspešnice. Skupina je nepogrešljiva na šolskih koncertih in prireditvah, redno pa nastopa tudi izven šole. Člani skupine Tretja špila! se vse bolj navdušeno preizkušajo tudi kot ustvarjalci in pred kratkim jim je uspelo izdati svoj avtorski album Odmevi 2015 – 2018. Posebej so hvaležni kitaristu svetovno znanega metalnega benda Sepulture Andreasu Kisserju, ki je na koncertu v Celovcu septembra lani skupini Tretja špila! podaril svojo kitaro in za avtorsko pesem Then Again z albuma posnel kitarski solo. Podpora glasbenika takšnega formata predstavlja za dijake nepopisno inspiracijo za nadaljnje delo.

Vokalistke: Klara Klasinc Brglez, Vesna Godec, Sara Gradišnik, Valerija Golob, Katja Kurnik, Eva Ragoli

Kitaristi: Jure Klemenčič, Nik Skok, Nicole Zrim, Timotej Avguštin, Andreja Cvernjak, Timotej Ledinek, Miha Türk, Nina Rado

Basisti: Uroš Kotnik, Jure Klemenčič, Špela Štrucl, Gašper Bohorč

Bobnarja: Jure Meglič, Aljaž Holc

Pianisti: Andraž Kovačič Pohorec, Aleks Fras

Brass: Klementina Breznik, Mia Sara Gril, Tit Brlogar

Violina: Eva Ekart

Mentorji: Vid Turica, Žan Hauptman, Karlo Petrović, Filip Vadnu, Alja Šulić

Več: Koncerti

 

Oznake: