V mesecu novembru 2023 sem se udeležila strukturiranega tečaja, ki ga je organizirala ETA (Europass Teaching Academy) z naslovom Enough Theory, Let’s Play! Fun Games for Developing the Whole Child, ki je potekal na čudovitem otoku Tenerifi v Španiji.

Tečaj je bil zasnovan z namenom, da udeleženci pridobimo praktična znanja in veščine, kako lahko z različnimi igrami izboljšamo kognitivno, čustveno in socialno rast posameznega otroka, mladostnika. Prav tako nam je dal orodja, kako lahko ustvarimo bolj povezano skupino, s čimer lahko izboljšamo kakovost učenja.

Celoten tečaj mi je omogočil dragocen vpogled v rastoče trende poučevanja skozi igro. Izmenjava izkušenj z učitelji in strokovnjaki iz različnih evropskih držav mi je omogočila spoznati različne pristope in perspektive na področju poučevanja. Zagotovo lahko rečem, da mi je ta tečaj omogočil razširiti mrežo stikov in se povezati z različnimi učitelji iz evropskih držav, z njimi izmenjati neprecenljive izkušnje in pridobiti uporabna znanja in ideje za svoj pouk. 

Za zaključek lahko rečem, da je bila nepozabna izkušnja, ki jo je vredno ponoviti.

Polona Rajher, prof.

Fotografije

 

Oznake: