V sklopu projekta Erasmus+ (individualna mobilnost), sem se med 10. in 14. julijem 2023 v Dublinu na Irskem udeležila strukturiranega tečaja z naslovom ‘Making Technology Work in the Classroom, ki ga je organizirala jezikovna šola Future Learning (www.flireland.com).

Ker nas je bilo na tečaju zgolj pet udeležencev (štirje srednješolski učitelji angleščine in učitelj informatike), je bilo delo zelo intenzivno in zato tudi koristno. Seznanili smo se z nekaterimi aplikacijami, ki jih lahko s pridom uporabljamo pri pouku tujega jezika, se podrobneje seznanili z možnostjo uporabe Chat GPT-ja ter osmislili rabo mobilnega telefona pri pouku. Na koncu smo se pa vsi strinjali, da pa naši dijaki velikokrat z večjim navdušenjem sprejmejo bolj ‘analogne’ metode dela, saj so s tehnologijo že tako ali tako obdani večino časa.

V okviru usposabljanja smo si organizirano in vodeno ogledali tudi stadion Croke Park (https://crokepark.ie/gaamuseum) ter muzej o irskih emigrantih EPIC (https://epicchq.com ), na prosti dan pa smo se nekateri odpravili na ogled znamenitih irskih klifov ob Atlantskem oceanu (www.cliffsofmoher.ie).

Znanja in izkušnje, ki sem jih pridobila na strukturiranem tečaju, že uporabljam pri svojem delu v vseh razredih in vseh treh izobraževalnih programih.

Z udeležbo na strukturiranem tečaju sem dosegla tako poklicno kot tudi osebno rast, zato tovrstno usposabljanje priporočam vsem, ki si želijo novih znanj in izkušenj.

Patricija Kosar, prof.

Fotografije

 

Oznake: