ERASMUS+ KA2-SE-23/19

Kritično do alternativnih dejstev

FACT – Fighting Alternative Facts with Critical Thinking

                        

V šolskem letu 2021/22, in sicer od 30. maja do 3. junija 2022 zaključujemo projekt Kritično do alternativnih dejstev – FACT – Fighting Alternative Facts with Critical Thinking. Naša šola in II Liceum Ogólnokształcące iz Gliwic na Poljskem sodelujeta v projektu kot partnerici. Nosilka projekta, Gimnazija in srednja šola za kemijo in farmacijo Ruše, pripravlja v tem tednu aktivnosti učenja, poučevanja in usposabljanja z bogatim programom, s katerim želimo mlade spodbuditi h kritičnemu razmišljanju o družbi ter času.

Osrednje teme tokratne izmenjave bodo aktualni dogodki, kot jih piše čas in jih doživljajo mladi, ter … naše izmišljene zgodbe, narejene iz resničnosti “. Spoznavali bomo torej roman Draga Jančarja, To noč sem jo videl, in se s cenjenim avtorjem tudi srečali. Roman je navdušil bralce, kritiki pa so ga ocenili kot eno najboljših literarnih besedil o Slovencih, zapletenih v drugo svetovno vojno in med seboj.

 


V okviru programa Erasmus+ KA2 – partnerstva za izmenjavo med šolami – z naslovom Kritično do alternativnih dejstev  – FACT – Fighting Alternative Facts with Critical Thinking, bomo preživeli   od 13. 3. – 19. 3. 2022, v Gliwicah na Poljskem.

Program so za nas in dijake  Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše, pripravili naši gostitelji, dijaki in profesorji II. Liceum Ogólnokształcące iz Gliwic.

Veselimo se ponovnega srečanja, izmenjave izkušenj, novih znanj in  spretnosti.

A Polish-Slovenian adventure in English already behind us!

Fotografije