Fotografije

Evropska poslanca Tanja Fajon in dr. Milan Zver na okrogli mizi na III. gimnaziji Maribor

V petek, 8. marca 2019, je naša šola  v sklopu projektov Državljanska kultura in Šola ambasadorka Evropskega parlamenta gostila evropska poslanca  Tanjo Fajon  in  Milana Zvera ter vodjo pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manjo Toplak.
Projekt Državljanska kultura na naši šoli poteka od leta 2005, s projektom Šola ambasadorka Evropskega parlamenta pa smo začeli v tem šolskem letu. V sklopu projekta Državljanska kultura smo z dijaki tretjih  letnikov septembra obiskali tudi Hišo Evropske unije. Letos smo na šoli začeli tudi s projektom Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in vanj vključili skupino dijakov, ki so ambasadorji  Evropskega parlamenta (Beno Ferlič, Eva Ekart, Rok Tuš in Marko Rafolt).
Na okrogli mizi je visoke goste  nagovorila gospa ravnateljica Marija Lešer. Prisotni so bili dijaki tretjih in četrtih letnikov. Okroglo mizo sta v prvem delu povezovala  Patricija Peklar in Tadej Roškarič,  v drugem delu pa profesorica Mojca Fajt in magister Dušan Rojko. Govorili smo o pomenu Evropske unije,  njenih problemih in izzivih  (populizem, terorizem, brexit …), o participaciji mladih v demokratičnih procesih, o pomenu aktivnega državljanstva, o možnosti izmenjav dijakov in študentov,  zaposlovanju in priložnostih mladih v Evropski uniji in o pomenu udeležbe na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, ki bodo v Sloveniji potekale 26. maja 2019.

Vodji projekta
mag. Dušan Rojko
Mojca Fajt, prof.

 

Oznake: