V sredo, 22. maja 2019,  je potekala v Ljubljani zaključna prireditev projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Prireditev je potekala v Festivalni dvorani Pionirskega doma.

Naša šola v tem projektu sodeluje prvo leto. Dijaki ambasadorji in mentorja smo se med šolskim letom udeležili dvodnevnih usposabljanj in pripravili številne dejavnosti. Najbolj odmeven dogodek je bila okrogla miza s poslancema Evropskega parlamenta gospo Tanjo Fajon in gospodom doktorjem Milanom Zverom.

Osrednja govornica na omenjeni zaključni prireditvi je bila vodja pisarne Evropskega parlamenta v Ljubljani gospa Manja Toplak. Mentorji in dijaki ambasadorji smo za svoje delo dobili priznanja, dijaki pa priročna darila.  Naši dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta so Beno Ferlič, Jaša Mikić, Eva Ekart, Rok Tuš in Marko Rafolt.

Naša šola je dokončno pridobila naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Tabla s tem napisom bo poslej krasila tudi vhod v šolo.

Organizatorji so pripravili zelo lep glasbeni in zabavni program. Med drugim nam je prepevala odlična mlada slovenska pevka Flora Ema Lotrič, vrhunsko in atraktivno zabavo pa so nam pripravili člani akrobatske skupine Dunking Devils in stand up komik Aleš Novak.

Sledila je pogostitev pred Hišo Evropske unije.

 

Mentorja projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta: prof. Mojca Fajt in mag. Dušan Rojko

 

Oznake: